Thursday, 1 November 2012

lelaki lembut vs pondan? sama kah?

www.tips-fb.com
orang usha

whassup all. hari ni cuma nak buat entry pendek (pendek la sangat).tajuk entry? ha baca atas tu , lelaki lembut vs pondan atau lebih selesa dipanggil mak nyah. so sama ker dua nie??? ejaan pun dah tak sama kan, maknanya tak sama lah. .  
bagi aku lelaki lembut dan pondan nie bukan dalam spesies yang sama , kiranya macam lelaki lembut nie spesies berdarah panas and pondan lak berdarah sejuk. hahah. pandai pandai ja aku kategorikan dorang.





apa beza antara lelaki lembut dan pondan nie? kalau korang tanya aku, dengan selamba nya aku cakap lelaki lembut nie masih lagi lelaki, ada naluri lelaki,  suka pada perempuan and dalam hati yang lembut tu angan angan nak kawin dengan PEREMPUAN tu ada. .boleh faham?  
kalau lelaki lembut nie just perwatakan dia lembut and ke arah perempuan, SOPAN GITU.. kalau nak main cubit cubit dengan dia pun takde hal la, tapi confirm kalau korang perempuan korang tak kan rasa pun CUBITAN dia tu sebab tahap kelembutan dia tu kalah lembut nya korang! eh betul ke? OPPP! aku tak cakap dorang insan yang lemah! berwaspada dengan lelaki lembut nie walaupun dorang lembut jangan diusik, jangan sampai SUARA JANTAN dia kuar. time tu habis la korang! dicubit cubit sampai bebekas lengan korang.




lelaki lembut?of cos dah luaran lembut dalaman pun lembut la. eh bukan aku cakap lembut macam sutera china tu, bukan...nie lembut macam kain yang dicuci dengan pewangi DOWNY, lembut & harum.hahaha tersangat la HIPERBOLA ayat aku kan.. ok straight to the point la! lelaki lembut jiwa dia tersangat la sensitif.. bukan boleh bawak begurau macam lelaki yang budget nya kasar sangat la macam aku.! .lelaki kalau sesama lelaki bila bergurau keluar ayat BOD**, BA**, n semua lah yang bermula dengan huruf B tu , tapi HATI HATI dengan lelaki lembut, jangan bergurau yang boleh buat dia terasa, emosi dorang emosi Jeniffer lopez.mudah terasa and MAKAN DALAM!




1 lagi ,thanx to MY DEBAB sebab bagi pendapat, lelaki lembut nie akan dilayan sama macam MEMBER PEREMPUAN yang lain, maksud nya apa yang member perempuan kongsi sesama dorang akan di kongsi dengan jejaka lembut nie. .tak kisah la pasal personal ke apa.. sebab dah terbiasa and anggap dia pun salah sorang gossip girl ! betul macam tu DEBAB? :)

PONDAN?aku tak nak sentuh sangat pasal pondan nie. . sebab korang semua confirm tawu macamana perangai pondan kan.pondan nie totally sifat lelaki tu dah hilang, bukan takat sifat ..KELAKIAN pun dah hilang..dah ada dalam BOTOL.hahaha.gurau2.. pondan nie lebih kepada nak jadi same as girl, cara pakai, makeup nya lagi, bentuk badan lagi. senang cakap, memang nak tukar jantina.. 




kalau pondan yang masih di REKRUT kan kat sekolah  tak nampak sangat ketara cara pakaian semua..still lagi pakai seluar sekolah hijau,tapi jalan memang kepit kepit la..dalam beg mesti ada bedak nak tempek time rehat. nak masuk tandas LELAKI dorang pikir 2 3 kali takut di apa apa kan.!hehehe, so bapak bapak sebelum anak di TAULIAH kan sebagai pondan sejati lepas habis sekolah, sila la buat sesuatu, jangan tengok je.maklum la takde anak perempuan, tu la sapa suruh time mengandung dulu mengidam nak makan SOTONG.kiki. gurau! 




so?sejatikah anda! aku?of cos la lelaki tulen! renungkan dan selamat beramal~ 









DONT SHY-SHY KALAU NAK KOMEN.THANX

4 comments:

  1. kadang2 berkawan dgn diorang lagi selesa dari perempuan sebenar. kdg2 bukan pinta mereka nak jadi begitu. hee

    ReplyDelete
  2. :) yup bukan dorang mintak ..ada sebab dorang jadi cm2.btw tq singgah

    ReplyDelete
  3. " DEMI KEBENARAN ALLAH YANG SEBENAR-BENARNYA,daku memohon keizinan dariMU MAHA PENCIPTA untuk melayari ' wafatabadi.blogspot.com ' daku pohon dengan sebenar-benar permohonan agar daku dapat berfikir dengan fikiranMU,bersamaMU..Syukur MAHA Terimakasih MAHA ESA PENGASIH PENYAYANG MAHA MENGASIHANI..Sejahtera DIRIMU MAHA PERKASA MAHA BIJAKSANA.." saudara2 yg dkasihi,seandainya anda seorang insan yg mcari KEBENARAN YANG SEBENAR-BENARNYA,luangkanlah masa anda untuk melayari blog ini krn ssungguhny kita smua sudah ksuntukan masa,PCYALAH!!hany untuk para pcari KEBENARAN sahaja!!Salam kasihsayang..adam7

    ReplyDelete
  4. Idk la..lembut bnyk je kt skolah aku..tp x kesah pon..cuma geng2 yg bajet gangster tu aa suke buli diaorang..ksian gak tengok diarong kne pggil sotong la jemah la..

    ReplyDelete

Cer komen sikit :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...