Wednesday, 14 December 2011

tempat-tempat berhantu kat Malaysia yang seram TIP TOP

www.tips-fb.com
orang usha
Perghhhhh! tip top la entry aku kali nie.seram-seram sejuk kan tambah-tambah bila bacew tengah2 malam.nie bukan cita pasal hantu mak cik karipap nie.heheh.kat sini aku nak list beberapa tempat yang dikatakan penuh dengan misteri.kiranya Uncle seekers tu punyer tempat la nie.jom usha2.layan~


  • Highland Tower



nie apartment orang kaya tinggal nie.tapi runtuh tak tawu aku sebab apew, bepuluh orang mati taw, tak sume mangsa yang terkorban jumpa,kiranya still adew lagi mayat yang tertimbus kat sana sampai sekarang.

  • Rumah sewa seksyen 2 ,shah alam




citer pasal rumah kat seksyen 2 shah alam nie penah heboh kat internet dulu,aku pun tak tawu nak cayer ke tak..aku baca gak kisah pasal umah nie,ada student sewa umah nie harga RM50 sebulan kan,mane nak cari umah sewa harga camtu, kisah kena kacau kat umah tu dicerita sendiri dak yang sewa tu, ada yang mati rasanye.tak sampai sehari sewa dorang trus blah.agak agak korang kalau ade umah sewa RM50 kat tempat korang,adew BRAN nak sewa??

  • Karak highway




korang pernah tengok kan citer KARAK?haa nie la karak highway.lepas aku tengok citer karak tu terus aku search internet, apa yang aku jumpa lebih kurang macam citer tu la, dua orang suami isteri lalu jalan tu tapi kereta rosak,suami gi cari bantuan, isteri duk dalam kereta dengan baby dorang, tiba-tiba datang polis peronda,and dorang suruh si isteri kuar kereta n jangan toleh,kisah tu orang panggil urban legend,hantu makan manusia,menurut ayah aku, karak nie memang keras coz tempat tu bekas tanah perkuburan orang asli, dulu masa aku dari pahang balik kampung,lalu gak situ, sebijik rumah pun xdew,tapi aku tak tawu apew lagi kisah pasal nie,jangan keliru aww jalan karak yang aku cakap nie karak jalan lama,bukan highway baru tu.kisah volkwegan mesti korang penah dengar kan..

  • Banglo mona fendi




aku rasa suma org tawu pasal mona fendi, ala yang bunuh pastu kerat 18 tu,siap cincang bagi makan itik lagi, dia nie artis,aku penah tengok video dia nyanyi, tak silap aku dia nie penah masuk pencalonan muzik2.dengar kata banglo dia memang keras coz ada orang salu nampak kelibat lembaga, and aku ada terbaca,dia nie pengamal ilmu itam smpai nak hukum gantung dia pun kena buat banyak kali baru dia mati..

  • Amber apartmen genting highland


haa..nie plak kat genting highland,genting highland tempat yang terkenal nie pun adew gak tempat berhantu, penah ada orang nampak lembaga terjun dari bangunan tu tapi bila sampai bawah ilang dah lembaga tu.

  • Kemayan city JB.


bangunan nie bangunan shopping complex sebenarnyew, terbengkalai sejak 1998 lagi. mall puaka,gelaran tempat tu,orang2 yang tinggal dekat dengan tampoi skudai confirm tawu tempat nie. kisah misteri kat situ dicerita oleh orang singapore,dorang datang beli belah kat situ,balik daun kering jew tinggal,yang pelik nye mall tu tak pernah dibuka sejak terbengkalai.


  • vila nabila,JOHOR BHARU

ni plak villa depan danga bay, kisah pembunuhan anak perempuan pemilik villa nie penah heboh dulu,kata nye orang gaji yang bunuh then simen kan  dalam umah tu, ada jgk versi lain yang cakap nabila nie dirompak,rogol and dibunuh. 

ha nie ada senarai lain tempat berpuaka kat malaysia,,nak citer sume kering tekak aku,bace jew la.
  • Penjara pudu
  • poliklinik cheras
  • kolej melayu kuala kangsar
  • kellie's castle,perak
  • micheal institut,ipoh
  • lost world tambun
  • tanah perkuburan islam kajang

ok,nie jela untuk korang bacew, ape2 pun percaya bahawa ALLAH tu pemilik segala makhluk k..dia yang Maha mengetahui n berkuasa. last kata dari aku JANGAN BIARKAN HIDUP ANDA DISELUBUNGI MISTERI~hehe

DONT SHY-SHY KALAU NAK KOMEN.THANX

3 comments:

  1. eeee seram2... yg sume tu pernh dgr tp smpi ke amber genting tu so far xpernh dgrla..sbb kita pernh nak tido sane tp xjadi..huuhuhu tp hotel tu mmg seramla..luar koridor penuh lumutt macam dalam citer dark water tu.. :P

    ReplyDelete
  2. ehehe.even tempat peranginan pun ada jgk kisah di sebalik tempat tu dulu.hwo know. ;)

    ReplyDelete
  3. Patutlah mase pegi lost world tambun semua barang hilang.pastu mase tukar baju kat bilik air ade org ketuk-ketuk pintu

    ReplyDelete

Cer komen sikit :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...